Jaka Blažič se prisjetio Crvene zvezde!

Slovenačkom košarkašu Jaki Blažiču nije trebalo mnogo vremena da postane miljenik navijača Crvene zvezde.

Nosio je crveno-bijeli dres od 2013. do 2015. godine, te je imao priliku da saradjuje sa Dejanom Radonjićem, za kojeg ima samo riječi hvale, ali i nekoliko anegdota.

– Uvijek je lijepo vratiti se ovdje, proveo sam dvije divne godine i to nikada neću zaboraviti. Imao sam dosta uspjeha u Zvezdi i svaki put kad se vratim, toga se sjetim i vraća mi osmijeh na lice – ispričao je Blažič za portal “Nova.rs”.

Međutim, pamte neke i te kako zanimljive momente. Nije dozvoljavao Radonjić svojim igračima da se opuste, pa je tako i za Novu godinu vodio računa da su na vrijeme u krevetu.

– Beograd ti je j***n grad, imaš mnogo opcija, a mi smo tada bili mladi igrači, bez porodica. Morao je da nas kontroliše i da zna gdje smo. Sjećam se da mi je za Novu godinu poslao poruku ‘gdje si’ sat vremena posle ponoći, jer smo dva dana kasnije igrali protiv Reala. Morao je to da radi, da se sve vrti oko treninga – ispričao je Blažič.

Osvrnuo se Slovenac i na “današnju” Zvezdu.

– Sada je napravljen sličan tim i dosta igrača se poznaje, vidi se uigranost i da su to momci koji su dobri van terena, da se druže i da pričaju. I kada sam ja bio tu trener je bio Dejan Radonjić kod kog se tačno sve zna, šta, kako i kada se radi. Ja sam u to vrijeme bio igrač koji je donosio energiju ekipi i publika me je nosila, umio sam u tome i da napravim neke greške, ali nosila me je ta ljubav i želja da pomognem timu – kaže Blažič i dodaje:

– Bilo je momenata i kada Dejo ne bude zadovoljan kako nešto uradimo svi na terenu, ali generalno, bilo je to dobro. Najteže mu je kada ti priča nešto duže vrijeme i to ne uradiš na terenu, onda se iznervira – zaključio je košarkaš.

4 Komentara

  Igrao srcem za Zvezdu…sve najbolje dalje u karijeri

  Odgovori

  Nemam rijeci sem hvale ! Sve najbolje u zivotu ! PRAVI SI!

  Odgovori

  Koji je on meni kralj, trebali su ga zadrzati !

  Odgovori

  Blazic je bio fenomenalan u vrijeme kada je igrao za Crvenu Zvezdu.

  Odgovori

Postavi odgovor