milvoki Adetokumbo
Giannis Adetokunbo / twitter
Janis Adetokumbo riješio je da ostane u Milvoki Baksima, pa je samo nekoliko dana prije početka nove sezone, potpisao petogodišnji ugovor kojim će zaraditi 228,2 miliona dolara. Zvanično, riječ je o najvećem ugovoru u NBA ligi.

Ugovor će važiti od ljeta 2021. a ukoliko bude želio moći će da postane slobodan igrač 2025. godine, te je govorio o ciljevima u narednom periodu.

-Bilo je lako donijeti takvu odluku. Želim da imam djecu i da osvojim šampionski prsten. To je sve. Ako to ostvarim, moj život će biti kompletan. Mogu da se penzionišem za pet godina… Šalim se, naravno–, rekao je Janis, a potom u istom tonu nastavio:

-Uvijek je lijepo vidjeti djecu kako nose dres sa mojim imenom i koji imaju priliku da me gledaju. Nisam želijo da budu ljuti i pale moje dresove-

Međutim, nije novac bio od presudne važnosti da Grk ostane u Milvokiju

-Podrška koju smo moja porodica i ja dobili ovdje je nevjerovatna. Imao sam 18 godina kada sam došao. Ovo je grad u kome želim da odrastaju moja djeca, osećam se dobro ovdje. Razgovarao sam i sa majkom. Pitao je da li želi da se seli. Ona je rekla da ne želi. Posle toga sam odlučio da potpišem novi ugovor. Ovo je moj dom, moj grad-, zaključio je Janis.

2 KOMENTARI

  1. Pogresna odluka. Novac bi zaradio bilo gde od reklama, titula je najvaznija.
    Sto se tice navijaca, vernost je nebitna, pa Milvokijevi navijaci bi ga prvi u sekundi mijenjali za Durenta ili Lebrona da je mladji, Doncica u buducnosti.
    Klub ga takodje moze trejdovati u sekundi, kao mladjeg Ajzeu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име