Kalinić
Twitter/Kalinić
Nikola Kalinić, povratnik u ekipu Crvene zvezde, u razgovoru sa Sport Klubom govorio je o svojoj izjavi o Kosovu i Metohiji kada je bio igrač Fenerbahčea.

Nakon njegovog intervjua se digla velika prašina, a Kalinić je dočekan ružnim skandiranjima u Areni od jednog dijela navijača, kada je u dresu Fenerbahčea gostovao Zvezdi u Beogradu.

„Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno prenijeta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osjećam i to me kao mladog čovjeka boli. Nisam imao namjeru da bilo koga povrijedim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni dio Srbije i da tako treba da ostane zauvijek“, kaže Kalinić za Sport Klub i dodaje:

„Mislim da je važno da podsjetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje države Srbije osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajač sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gdje sam po završetku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje države Srbije. U prilog svemu ovome, odlučio sam da doniram jednu svoju mjesečnu platu crkvi namjenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu“. – rekao je Kalinić.

Crvenu zvezdu očekuje duel trećeg kola Evrolige protiv Žalgirisa u Beogradu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име