Kanter: Volio bih da Mask kupi NBA

0
6
kanter
Daily Wire/twitter Enes Kanter
Enes Kanter turski centar koji je trenutno bez kluba, izjavio je da bi volio NBA ligu preuzme američki milijarder Elon Mask koji je preuzeo vođenje društvene mreže Tviter.

To mi je san, ono što on radi za slobodu govora je nevjerovatno, unio bi pravdu u NBA i možda bi konačno zaigrao košarku“, rekao je Kanter.

Turski košarkaš već neko vrijeme nije u NBA, iako ima kvalitet, međutim klubovi ne žele da ga angažuju jer je “problematičan”, odnosno često govori o nepravdama širom svijeta.

Cilj mi je da igram košarku, imam 29 godina, ali me tjeraju da se penzionišem tako mlad jer mnogo pričam. Kada god kažem nešto, to ne odgovara njihovom biznisu, novcu. Više brinu o novcu, a ne o onome za šta se košarkaši zalažu”, dodao je turski igrač.

Podsjetimo se, NBA liga se prije dvije godine jednim dijelom pretvorila u političku organizaciju nakon što je Džordž Flojd ubijen od strane policajca.

To me ubija jer kada se desio problem prije dvije godine u Americi (ubistvo Džordža Flojda), NBA je bila prva organizacija koja je izašla i stala u zaštitu ljudi. Dvije godine kasnije ja sam progovorio o problemu u Kini i ubrzo potom sam bio izbačen iz lige odmah“, kazao je Kanter.

Ovo je više od košarke, nadam se da će jedan, samo jedan košarkaš da mi se priključi“.

Kanter je sezonu započeo kao košarkaš Bostona, početkom februara trejdovan je u Hjuston koji ga je ubrzo otpustio.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име