Enes Kanter
Izvor: Twitter

Sukob na relaciji Enes Kanter – država Kina, ne prestaje.

Nakon nedavnih komentara koje je iznio Kanter na račun Kine i njenog predsjednika, uslijedila je cenzura Boston Seltiksa od zakupca prava na prenose NBA lige.

Podsjedimo, prije dvije godine, bivši generalni menadžer Hjustona, Deril Mori, javno je podržao proteste u Hong Kongu, nakon čega je Kina u potpunosti prekinula veze sa NBA ligom.

Kao posledica toga, NBA je izgubila oko 400 miliona dolara. Najjača košarkaška liga svijeta, se još uvijek nije u potpnosti oporavila od tih gubitaka, niti se ikada u tolikom obimu vratila u Kinu.

Enes Kanter je nedavni komentarisao pokrajinu Tibet i kineske Vlasti, a sada je sukob dodatno produbio.

– Si Đinping i komunistička partija Kine. Neko mora da te nauči lekciju. Nikad se neću izviniti što govorim istinu. Ne možeš da me kupiš. Ne možeš da me zastrašiš. Ne možeš da me ućutkaš – napisao je Kanter na Tviteru.

Nakon cenzure Seltiksa u Kini reagovao je i američki stejt department.

– Sjedinjene Države izražavaju duboku zabrinutost zbog postupaka NR Kine protiv Nacionalne košarkaške asocijacije nakon izjava jednog igrača u vezi sa Tibetom. Cijenimo slobodu izražavanja i podržavamo svakoga ko koristi to pravo – poručili su iz Stejt Departmenta.

Kako će se dalje razvijati ova situacija, i da li će Kina ponovo cenzusirati NBA ligu, ostaje da se vidi.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име