Kari
Izvor: Twitter
Džejmson Kari je imao najkraću NBA karijeru svih vremena.

On se na teren prvi i posljednji put pojavio u januaru 2010. godine, kao član Klipersa na meču sa Bostonom i to 3,9 sekundi, bez dodira sa loptom.

Naime, tada je do kraja treće četvrtine ostalo je 3,9 sekundi, kada je ušao sa klupe i više se nije vratio.

Džejmson je bio talentovan igrač. Kao srednjoškolac u Sjevernoj Karolini imao je nevjerovatne brojke, a ukupno je u posljednjoj godini upisao 3.302 poena (skoro 40 u prosjeku), više i od Majkla Džordana i Džejmsa Vortija, koji su, takođe, u toj saveznoj državi počeli svoj košarkaški put.

Njega su inspektori uhapsili zbog prodaje marihuane. Priznao je krivicu, pušten je uslovno i morao je da radi 200 sati u društveno korisnim službama. Bio je isključen iz tima i Univerzitet Sjeverna Karolina mu je oduzeo stipendiju.

Preselio se u Oklahomu, igrao korektno, došao na draft 2007. godine, kada su ga birali Bulsi sa 51. mjesta i proslijedili u razvojnu ligu.

Kasnije je opet upadao u probleme, uhapšen je zbog toga što je mokrio na ulici, optužen za lakše krivično djelo, a time i ugrozio reputaciju u klubu koji bi mogao da mu pruži NBA šansu.

Kari kratko stigao do Evrope (Ortez), odigrao nekoliko utakmica prije nego što se vratio u SAD, u G-ligu, prvo u Ajovu, pa u Springfild, sve dok 22. januara 2010. nije dobio poziv Klipersa, za desetodnevni ugovor.

Zatim je dobio navedenih 3,9 sekundi, a 26. januara je otpušten, nakon što su Klipersi doveli Bobija Brauna. Za raskid ugovora dobio je 100.000 dolara.

Još četiri godine se bavio košarkom, a u oktobru 2014. je ponovo uhapšen, zbog posjedovanja marihuane i pištolja, zbog toga je proveo četiri mjeseca u zatvoru. Zatim je doživio tešku saobraćajnu nesreću i zbog nje prekinuo karijeru.

Nakon toga je radio u fabrici hrane za pse i kao dostavljač, volontirao je kao trener u studentskom timu, bio je vozač kamiona i njegov šef mu je predložio da vodi dječji tim.

“Uživam, stabilan sam, moći ću ovo dugo da radim”, izjavio je.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име