Kasun: Braun nuđen Hrvatskoj ali je HKS poznat po svojim odlukama

0
12
Kasun
Foto: FIBA
Američki plejmejker Lorenco Braun nastupio je za reprezentaciju Španije na ovogodišnjem Eurobasketu, a bivši hrvatski košarkaš Mario Kasun ističe da je Hrvatska imala priliku da angažuje američkog plejmejkera prije Španije.

Nekadašnji hrvatski centar je u podkastu Inkubator otkrio je da je Košarkaški savez Hrvatske propustio priliku da preduhitri Španiju i naturalizuje bivšeg plejmejkera Crvene zvezde.

„Nudio je Veljko Mršić Brauna prije par godina Hrvatskoj, ali je hrvatski Košarkaški savez poznat po svojim odlukama… Ja sam jako zadovoljan našim momcima, mogli su bolje, ali sistem ispadanja je takav. Vidio sam timski duh, momci su se borili do kraja. Lako je sjedjeti i pričati šta ovi momci rade. Šarić se vratio posle dvije godine i teške povrede, a za mjesec dana stvoriti ekipu je gotovo nemoguće”, rekao je Kasun.

Nekadašnji NBA igrač dao je primjer reprezentacije Španije koja ima pobjednički sistem, a s obzirom koliko se ulaže u hrvatsku košarku zadovoljan je rezultatom koji je za njega uspjeh.

“Španci iz moje generacije, braća Gasol, Raul Lopes, Navaro, Rejes, to su igrači koji su od 16. godine zajedno. I u klubovima i u reprezentaciji, tako se stvara ekipa. I u fudbalu su radili isto. Babo Bogdanović se povlači iz reprezentacije, vidjeli smo sjajnog Simona… Ja sam zadovoljan s obzirom na to koliko se ulaže. To je malo žalosno, ali ovo je uspjeh“, otkrio je Kasun.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име