Klipersi odlični na gostujućem terenu

Los Anđeles Klipersi savladali su Detroit Pistonse na gostujućem terenu rezultatom 106:102 u “Little Caesars Areni”.

Klipersi bez Kavaja Lenarda i Pola Džordža idu ka plej-ofu ili makar plej-in turniru i imaju 6 pobeda više od ljutog gradskog rivala Lejkersa.

Ekipa Detroit Pistonsi su odlično otvorili ovaj meč da bi dvocifreno vođstvo zadržalo i na poluvremenu kada je na semaforu stajalo 53:39.

Zahvaljujući odličnoj igri Klipersa, utakmica je dobila potpuno novi izgled i Pistonsi su pred ulazak u finalnih 12 minuta imali 72:70, pa se drama naslućivala.

Klipersi su prvi put poveli tek sredinom četvrte četvrtine.

Nakon postignute trojke Luka Kenarda a Ajzea Hartenštajn u narednom posedu to potvrdio za 83.87, pa su Moris Džekson i Kenard sjajnim potezima priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji kod Klipersa bio je Markus Moris sa 31 poenom, kao i 7 uhvaćenih skokova.

Ispratili su ga Kenard sa 16 poena, Džekson sa 15, a hrvatski centar Ivica Zubac je imao 14 poena i 15 skokova, dok je 12 postigao Ajzea Hartenštajn.

U redovima Detroit Pistonsa, 21 poen i 10 asistencija za Kejda Kaninghema, a imao je i 9 skokova pa mu je 1 falio za tripl-dabl, dok su dvocifreni bili još Džeremi Grent sa 21 poenom, Marvin Begli sa 15, Sadik Bej sa 13 odnosno Kori Džozef sa 10 postignutih poena.

Postavi odgovor