Ali Koč
Twitter/Ali Koč
Predsjednik Fenerbahčea, Ali Koč, obratio se medijima sa kojima je pričao o klubu, trenutnoj situaciji u košarkaškom sektoru a dohvatio se i određenih brojki.

“Kada pričamo o košarci, moramo čestitati našim suparnicima Anadolu Efesu koji je osvoji Evroligu. Kada se pogleda na koliko Fajnal Forova i sa dvije titule od strane turskih klubova u poslednjih par godina, vidi se da je Turska važna za evropsku košarku.”

Predsjednik kluba je objasnio i trenutnu situaciji u Fenerbahčeu.

“Kako smo pravili ekipu u poslednjem momentu, išli smo drugačijom transfer politikom nego kako bi mi željeli. Na startu sezone pobijedili smo Efes ali smo izgubili od CSKA i Bajern Minhena. Mogli smo startovati 4-0 ali smo startovali sa 2-2. Loše smo počeli sezonu i onda je krenuo period čudnih utakmica. Ali zahvaljujući Sertaču atmosfera u timu se promijenila. Trener Kokoškov je učio jezik i način igre u Evroligi i nije bilo lako naslijediti posao od legendarnog trenera Željka Obradovića. Skidam mu kapu, pomogao je turskoj košarci da dostigne određenu tačku” – rekao je Koč.

Naravno, novac je bio proble.

“Budžet ekipe je pao sa 31 milion na 19 miliona eura. Bilo je jasno da će biti dosta teža sezona. Ali sa hemijom trenera, generalni menadžerom Gerardinijem, krenuli smo sa dobrim rezultatima. Vjerovali smo i da možemo doći do Fajnal Fora. Ali sreća nije bila na našoj strani. Bili smo pogođeni jako sa korona virusom. Onda se i Veseli povrijedio, ostalo znate.

Ali za iduću sezonu stvari već izgledaju dobro.

“Naš roster je spreman, sa jednim ili dva pojačanja i vidjećete veoma drugačiji Fenerbahče.”

Fenerbahče je uspio da smanji deficit. Kada je košarka u pitanju, Koč je rekao:

“U prošlosti deficit u košarci je bio oko 18-19 miliona. Trenutno je na 11-12 miliona eura. Kada na to dodate druge sportove koji nisu fudbal, naš deficit ide do 25 miliona eura.”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име