Kokoškov
KS Srbije/Kokoškov
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Igor Kokoškov rekao je poslije pobjede nad Švajcarskom u poslednjem kolu kvalifikacija za EP da je to bio važan trijumf za Orlove.

Srbija je i prije tog meča trijumfom protiv Gruzije osigurala mjesto na šampionatu Starog kontinenta, a pobjeda protiv Švajcarske bila je praktično revanš za poraz u prethodnom prozoru.

„Zadovoljni napuštamo Tbilisi poslije dvije pobjede iz dvije utakmice protiv timova od kojih smo u prethodnim mečevima izgubili. I Švajcarska i Gruzija sva takmičenja igraju u punom sastavu, dugo godina su zajedno, uigrani su i dobro organizovani, pa moramo reći da su u tom segmentu dosta ispred nas jer smo mi u ovom ‘prozoru’ imali dosta novih lica u timu. Poslije informacije da smo pobjedom protiv Gruzije ostvarili plasman na Evropsko prvenstvo, malo smo u današnji meč ušli emotivno ispražnjeni. Nismo pristupili neozbiljno, već je jednostavno ta ispražnjenost ostavila određeni trag„, rekao je Kokoškov i dodao:

“Današnja pobjeda je važna i pored toga što utakmica nije bila ni lijepa ni dopadljiva za gledanje, cilj je ostvaren. Naš broj izgubljenih lopti govori o tome da napad nije bio tečan, sa druge strane nismo ih dobro ni branili. Imali smo problema i sa njihovom zonom, koju nismo uspjeli da razbijemo šutem za tri poena„ – izjavio je Kokoškov.

I pored grešaka koje je naveo bivši selektor Slovenije istakao je da njegov tim ima potencijal.

„Ipak, ovu utakmicu je dobio karakter igrača, koji nisu odustajali od pobjede i koji su pokazali voljni momenat da sve urade kako bi se vratili u meč, došli do pobjede i tako na najbolji mogući način završili ove kvalifikacije. Idemo dalje, ostvarili smo cilj i sada se okrećemo narednim takmičenjima. Želio bih da se zahvalim igračima na dolasku s obzirom na to da su okolnosti veoma nezgodne i komplikovane i činjenicu da smo ponovo bili u balonu. Hvala im na tome što su na najbolji mogući način predstavljali svoju zemlju„. – izjavio je Kokoškov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име