kokoškov
Meridianbet: Igor Kokoškov
Igor Kokoškov je i zvanično napuštio Sakramento Kingse, kako bi se posvetio svom poslu trenera u Fenerbahčeu.

Iz Sakramenta su dosadašnjem pomoćnom treneru poželjeli puno sreće, a u ime kluba je govorio Luk Volton, trener Kingsa.

“Želio bih da čestitam Igoru na promociji trenera Fenerbahčea. Zahvaljujem mu se na posvećenosti u Sakramentu. Bio je vrijedan dio mog stručnog štaba. Njegova prirodna sposobnost da usmjeri igrače će nastaviti da inspiriše tim. Želimo mu sve najbolje”. – rekao je Volton.

Kokoškov je 20 godina proveo u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. U sezoni 2018/19 se oprobao kao glavni trener Finiks Sansa, ali je već sledeće sezone odlučio da se vrati ulozi pomoćnog trenera.

Tako je i stigao u Sakramento, koji napušta kako bi u Istanbulu zamijenio Željka Obradovića, koji je napuštio klub nakon 7 godina.

10 KOMENTARI

  1. Kokoškov da je htio mogao je da vodi koju god hoće evropsku ekipu 20 godina, ali je izabrao teži put i probao da uradi nešto u NBA gdje od skora prihvataju evropske igrače sa poštovanjem jer nema druge, ali za trenere i dalje misle da osim Amera niko nema veze sa košarkom. Kao trener sa 49 godina je i dalje mlad. Gdje god je dobio priliku, osim jadnih Sansa, je iskoristio i dokazao kvalitet. Najviše baš sa Slovencima protiv Saleta.

  2. Uvijek postoji mogućnost da se vrati u NBA jer mlad čovjek..20 godina nije malo biti preko bare..Vjerujem da je ispekao dovoljno zanat. U Fener dolazi sa iskustvom i biće zanimljivo vidjeti kako će se snaći jer em što je šampion Evrope u pitanju, najstariji klub u Turskoj očekivanja su najveća po pravilu od svih pa od samih navijača.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име