Igor Kokoškov
Photo by USA TODAY Sports/ Igor Kokoškov / Reuters via Guliver image

Poraz od Italije i izostanak sa Olimpijskih igara će ostaviti traga, ali očigledno i posledice u Košarkaškom savezu Srbije.

Mnogo se pisalo o tome da li će Igor Kokoškov ostati na klupi Srbije, javili su se brojni stručnjaci koji su tvrdili da mu treba dati vremena.

Međutim, “Sportski žurnal” ovog jutra piše da se Kokoškovu sprema otkaz, a da će na njegovo mjesto najvjerovatnije doći Svetislav Pešić.

Kako se navodi, šanse da Kokoškov ostane na mjestu selektora posle debakla su minimalne.

Glavni kandidat je upravo Svetislav Pešić, ali pominju se i imena poput Aleksandra Đorđevića i Saše Obradovića.

Đorđeviću je “minus” to što je do nedavno bio selektor, pa se čini da je već uradio sve što je mogao, a priznaćete – Obradović nije oduševio ni na klupi Crvene zvezde.

Iz različitih razloga, ali sve to dovodi do Pešića. Podsjetimo, upravo pod njegovim vođstvom, Srbija je osvajala zlatne medalje, na Evropskom prvenstvu 2001. godine, a potom i u Indianapolisu.

4 KOMENTARI

  1. Najvjerovatnije Pesic posto trenutno ima ponude samo iz Njemacke da vodi Bamberg ili Albu a i to je neizvjesno a koliko se on jos uvijek ‘razumije’ u kosarku veoma je upitno, promijenila se igra a on ostario, vec je i Zeljko Obradovic pregazena trenerska filozofija a kamoli Kari.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име