Košarkašice Srbije
Košarkašice Srbije / Twitter

Košarkašice Srbije su još jednom pokazale da su prave heroine i pobjedom nad Belgijom ostvarile plasman u veliko finale Evropskog prvenstva.

A o svemu je govorila i najefikasnija igračica srpskog tima, Sonja Vasić.

– Ovo je bila utakmica koju smo samo mi mogle da izgubimo, ne one da nas pobijede. To sam rekla timu u poluvremenu. U nastavku je to stvarno bilo ‘kidanje’ do poslednjih atoma. U finalu smo! Kao da još toga nismo svjesne, zbog ovog kraja. Malo nas je taj poslednji šut presjekao – izjavila je Sonja i dodala:

– Emocije nam se još nisu slegle. Definitivno, za ovu našu generaciju, priča se završava na prvi način. Sada igramo utakmicu u kojoj nemamo šta da izgubimo. Imamo zagarantovanu medalju – rekla je Sonja Vasić.

Na startu je fantastična bila Aleksandra Crvendakić, a na kraju je imala 15 poena.

– Razmišljala sam samo o tome kako da pomognem da bismo otišli u finale. Cijeli tim je uradio pravi posao. Mnogo smo trenirale, mnogo smo uložile truda i rada. Zaslužile smo da uđemo u ovo finale i da se borimo za zlato. Francuska nam je svima dobro poznata. To su sve igračice evropskog, visokog nivoa, ali, niko nije nepobjediv. I ako mi budemo igrale našu igru, cijenim da će biti dobro – rekla je Crvendakić.

Sreću i ponos ne krije ni košarkašica Srbije, Tina Krajišnik, koja je takođe odigrala sjajnu partiju.

– Ne mogu da objasnim koliko sam ponosna što sam ovdje, koliko sam ponosna na sve djevojke, stručni štab… Ovo je bukvalno bio trenutak za koji se živi, samo mi znamo šta smo sve uložili. Ta energija koju imamo nas je dovela dovdje, iako smo griješile na kraju, dovele smo i sebe i druge do ludila – rekla je Tina, a onda prokomntarisala i finale:

– Sve je moguće u finalu i treba da vjerujemo, finale se igra sa velikim nabojem svih emocija, vjerujem da možemo mnogo bolje – istakla je Tina Krajišnik.

Srbija će u nedelju od 21 čas u finalu igrati protiv Francuske u reprizi finala Evrobasketa iz 2015. godine. Tada je Srbija slavila i postala evropski prvak.

8 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име