Košarkašice Srbije započele pripreme za EP i OI 2021.

13
4
Košarkašice Srbije
Izvor: Facebook

Pripreme za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, započele su i košarkašice Srbije.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije počela je sa pripremama za ovo ljeto, kada će nastupati na čak dva velika reprezentativna takmičenja i to Evropskom prvenstvu koje se održava u Valensiji i Olimpijadi u Tokiju.

Grupa mlađih košarkašica koju predvode iskusne Dajana Butulija, Nevena Jovanović i Maja Miljković treniraće u dvorani “Vizura sport” u Zemunu narednih 15 dana.

“Počinje jedan od najkompleksnijih perioda u dosadašnjem radu sa reprezentacijom Srbije. U uslovima pandemije koja traje već više od godinu dana, pripremamo se za dva takmičenja u kratkom vremenskom periodu, a oba imaju ogroman značaj – Evropsko prvenstvo na kome ćemo braniti medalju, ali i tražiti plasman na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a onda samo mjesec dana kasnije i Olimpijske igre koje treba da predstave krunu karijere svake reprezentativke. Svjesne smo važnosti, ali i aktuelne situacije, sigurno da ćemo se u narednom periodu dobro spremiti, kako bismo u svakom datom momentu utakmica pružile maksimum i prikazale najbolju moguću reakciju” – kazala je za sajt KSS-a selektorka reprezentacije Srbije Marina Maljković.

Biće to prilika da selektorka na djelu vidi napredak igračica koje stižu iz inostranstva, a to su Ivana Raca, Anđela Dugalić, Jovana Nogić, Milica Popović, Mina Đorđević, Mona Zorić, kao i perspektivnih košarkašica iz njihovog domaćeg šampionata – Sofija Olić, Maša Janković, Višnja Stefanović, Ivana Katanić, Vladana Vujisić, Katarina Zec i Tina Selaković.

“Želimo kao i uvijek da damo šansu svim igračicama da se kroz kvalitetan rad nametnu i uđu u konkurenciju za velika takmičenja ovog ljeta, ali i da provjerimo na koga sve ozbiljno možemo da računamo u budućnosti” – zaključuje Maljkovićeva.

Ekipa će 4. maja krenuti na Zlatibor, gdje će se do 17. maja priključiti sve igračice koje će konkurisati za nacionalni dres na Evrobasketu i Olimpijadi.

Od 17. juna košarkašice Srbije nastupaju na EP u Valenisji, gdje se u grupnoj fazi sastaju sa Italijom, Grčkom i Crnom Gorom.

Mjesec dana kasnije, najbolje košarkašice Srbije igraće na Olimpijskim igrama u Tokiju, a protivnici u grupi će im biti Kanada, Španija i Koreja.

13 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име