KOSTAS SLUKAS: Odluka da obučem dres Panatinaikosa nije bila teška, Ataman je sjajan trener i čovjek

Kostas Slukas je dres Olimpijakosa zamijenio dresom Panatinaikosa i tako postao jedan od najomraženijih igrača u Grčkoj.

Sigurno najšokantniji transfer dogodio se ovog ljeta, kada je Slukas iz Olimpijakosa prešao u redove ljutog rivala Panatinaikosa.

”Nadam se da če novi dres donijeti sreću Panatinaikosu. Samouvjeren sam i jedva čekam da počne nova sezona. Odluka da dođem ovdje je bila dosta laka i ponosan sam što sam to uradio.” istakao je Slukas.

Već u prvom kolu Evrolige sastaće se dva grčka velikana, Olimpijakos i Panatinaikos.

”Uvijek su grčki derbiji ispraćeni u cijeloj Evropi jer su veoma zanimljivi. Daćemo sve od sebe u svakoj utakmici, bez obzira ko je sa druge strane. Mogu očekivati veliku borbu od nas do samog kraja.” naglasio je Kostas.

Tokom ljeta, Panatinaikos je doživio velike promjene i može se reći da imaju potpuno drugačiji tim u odnosu na prethodnu sezonu.

”Gradimo hemiju iz dana u dan, a najbitnije je kako ćemo izgledati kao cjelina. Nema sumnje da ćemo biti bolji iz utakmice u utakmicu. Ataman je osvojio dvije Evrolige, sjajan je trener i čovjek i odličan nam je odnos.” zaključio je Slukas.

Postavi odgovor