Kristaps Porzingis
Meridianbet: Kristaps Porzingis
Kristaps Porzingis, košarkaš Dalas Maveriksa smatra da je njegov stil imao uticaja na to da se izgube klasične pozicije u igri.

Njemu je primarna pozicija centra, zbog visine, ali posjeduje brojne vještine zbog kojih spada u red “petica”, čega je i sam svjestan.

On je rekao da se igra otvoreno, nema klasičnih pozicija, i misli da je on imao uticaja na to. Njemu nije bitno da li će igrati centra, krilnog centra ili nisko krilo. Možda zaigra i kao plejmejker. Kako kaže, traže da njegove vještine iskoriste na najbolji mogući način. Trener Karlajl zna da može da bude opasan po rivala gdje god da ga stavi.

Rik Karlajl – strateg Dalasa se složio sa Porzingisom i rekao da je Kristaps Porzingis u napadu promijenio poziciju centra u potpunosti, ali i da ima veliki uticaj u odbrani. Imaju tako visokog igrača koji šutira, dodaje, dribla, uz fantastičan osjećaj za igru.

Porzingis je prije prekida sezone igrao sjajno i u poslednjih 10 mečeva do prekida NBA lige prosječno je bilježio 26.2 poena i 10 skokova.

10 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име