KSBiH u velikoj finansijskoj krizi, neizvjestan nastup na Eurobasketu

0
10
KSBiH
Foto: FIBA
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine (KSBiH) pogođen je velikom finansijskom krizom, a i dalje je neizvjestan nastup seniorske reprezentacije na prestojećem Evropskom prvenstvu.

„Košarkaški savez Bosne i Hercegovine osjeća obavezu da saopšti kako je i dalje suočen sa finansijskim problemima uzrokovanih ogromnim troškovima za pripreme reprezentacija i njihovo učešće na velikim takmicenjima“, navodi se u saopštenju na sajtu KSBiH.

Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo pomoglo je da kadetkinje, kadeti, juniorke i juniori učestvuju na Evropskom prvenstvu, a kako navode nastup seniorske reprezentacije BiH je i dalje pod znakom pitanja.

„Veoma smo zahvalni na izdvojenim sredstvima i spremnosti da pomognu u skladu sa mogućnostima. Krajem prošlog mjeseca od strane nadležnih u Vijeću ministara BiH dobili smo obećanje da će u prvoj nedjelji avgusta biti uplaćen novac na račun Saveza. To se zasad nije desilo, stoga je u ovom trenutku pod velikim upitnikom odlazak muške seniorske reprezentacije BiH na turnir u Estoniji, koji bi trebao predstavljati važan dio priprema za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali i za nastup na Eurobasketu. Što se tiče ostalih institucija, od entitetskih do lokalnih još uvijek ništa“, izjavili su iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име