Rodions Kuruc
Rodions Kuruks / Twitter

Letonac u redovima Partizana, Rodions Kuruks imao je interesantne komentare na račun NBA lige ali i tuče sa novim saigračem.

Novo krilo crno-bijelih svoju karijeru započeo je sa 16 godina u ekipi VEF Rige gdje su ga partije preporučile Barseloni.

Posle Barsinog B tima svoj debi za prvi tim upisuje sa 19 godina i to protiv ekipe Crvene Zvezde u Beogradu.

Nakon nepune dvije godine postaje član prve petorke Bruklin Netsa gdje prosječno bilježi nešto manje od devet poena po utakmici.

Kuruks nakon dvije sezone doživljava pad u karijeri i ostaje bez minuta u NBA ligi, te biva poslat u Razvojnu ligu nakon koje odlučuje da se vrati u Evropu.

– Čak je i teško pričati o tome. Svake godine dođe novih 40 igrača u NBA ligu, a ako ti nisi igrao jednu-dvije sezone, u teškom si položaju. Takva je bila moja situacija. Pokušavam da se vratim na najbolji način. I prije svega želim da se ponovo zaljubim u košarku. Želim da igram i uživam. Tamo nisam uživao, bio sam na klupi – govori Letonac za Sportski žurnal.

Na pitanje o tome koliko poznaje Partizan Kuruks je izjavio.

– Navijači. Sjajan tim. Istorija. Moji prijatelji, Davis Bertans i Janis Peiners, igrali su ovdje. Moj agent dobro zna u kakvu situaciju dolazim. Ovo je sjajna prilika.

Letonski košarkaš se raspitivao i o treneru Željku Obradoviću ali i samom gradu i to kod Bogdana Bogdanovića.

– Bogdan mi je rekao da ću vidjeti koliko je ludo pod Željkom. I da ga pitam za bilo šta što je potrebno za snalaženje po gradu – rekao je Kuruks.

Upitan o tome da li je delio parket sa nekim od novih saigrača, krilo crno-bijelih dalo je urnebesan odgovor.

– Igrao sam protiv Smailagića u NBA, u Razvojnoj ligi. Zanimljivo mi je bilo kad sam čuo da ga je Partizan potpisao, jer prvo što mi je prošlo kroz glavu je koliko smo se tukli na utakmici. Gurali smo jedan drugog, udarali laktovima sve vrijeme… Dobro ga je ipak imati za saigrača – izjavio je Letonac.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име