Lilard
Twitter: Pobjednički šut Lilarda
Demijan Lilard je još jednom pokazao da je neprokosnoven kada su u pitanju neizvjesne završnice mečeva.

Plej Portlanda je u trijumfu svoje ekipe na gostovanju Čikagu 122:123 dao ukupno 44 poena, od čega je 8 poena dao u posljednjih 50 sekundi meča.

Vodili su Bulsi 117:113 na 50 sekundi do kraja, ali onda je prvo Lilard imao ulaz gdje je pogodio na obuču preko Lauri Markanena i Zak Lavina. Bulsi su uspjeli da povedu 122:117 na 11 sekundi prije kraja, i djelovalo je tada da pobjeda ostaje u Čikagu.

Ali Lilard se nije predavao. Prvo je pogodio trojku sa 9 metara na 8 sekundi prije kraja.

A onda su uspjeli odbranom da zaustave Lavina, i izvuku podbacivanje. Geri Trent Junior je uspio prvci da dođe do lopte, tačnije da je gurne nekako do Roberta Kovingtona, ovaj je dao Lilardu, i plej Portlanda je iz nemoguće situacije preko 213 cm visokog Markanena pogodio trojku za pobjedu.

“Ova pobjeda je stvarno posebna, zbog cijele situacije. Gubili smo 5 poena na 11 sekundi do kraja, i Čikago je sigurno mislio da je utakimca gotova, pa su zato i bili opušteniji. Možete da pitate naše trenere, reći će vam da saj ja najambicioznija osoba na svijetu. Bez obzira koliko je ostalo do kraja, bez obzira koliko gubimo, u svojoj glavi uvijek ću imati taj scenario u kojem stižemo i dobijamo utakmicu”, kazao je Lilard nakon meča.

I Teri Stots, trener Portlanda je istog mišljenja.

“On će sve da da za tim i za pobjedu. Kod njega jednostavno ne postoji opcija “odustani”. Bez obzira koliko da zaostajemo, Dejm jednostavno gura i sebe i ekipu do krajnjih limita, i tako dolazimo do pobjeda”, kazao je Stots.

Osim Dejma, sjajnu pariju je pružio i turski disident Enes Kanter sa 22 poena i 11 skokova.

Kod Bulsa, Markanen je meč završio sa 31 poenom, LaVin je dao 26, uključujući i trojku za 120: 115, kada je sve izgledalo gotovo za Bulse.

LaVin je toliko bio nervozan nakon meča da je samo napustio teren iste sekunde kad je Lilard pogodio trojku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име