Marko Luković
Izvor: Twitter - Marko Luković

Sastanak čelnika ABA lige nije donio konkretna rješenja za trenutne razmirice. Ipak, jedno je sigurno, košarkaši Primorske iz Kopra, ove sezone neće igrati u ligi, a zamijeniće ih makedonski MZT.

Prije nešto više od 20 dana, iz Primorske su najavljivali da se nazire rješenje oko finansijskih pitanja i kako bi se saopštilo ko će od igrača naredne sezone igrati u Kopru. Prvi je riječ dao srpski košarkaš, mlađi od braće Luković, Marko. Projektovan je kao jedan od vođa ekipe, ali je ubrzo uslijedio dopis u kojem je svim igračima saopšteno da su slobodni u izboru nove sredine.

“Iskreno, baš mi je žao Primorske. Znam da su čelnici kluba uložili maksimum napora da zatvore finansijsku konstrukciju i formiraju tim, kadar da bude konkurentan najboljim timovima u ABA ligi. Bili su na dobrom putu, dao sam riječ da ću igrati naredne sezone, nikada nijesam pogazio datu reč, tako da sam trenutno bez angažmana, ali nijesam preterano zabrinut, naprotiv. Imam nekoliko ponuda, uskoro ću izabrati novu sredinu, ali ponavljam još jednom, žao mi je što to neće biti Primorska. Zaista sam proveo sjajan period u Kopru, želio sam da se pozitivna priča nastavi, ali viša sila je viša sila“, naglasio je Marko Luković 

Luković je u ovom trenutku slobodan igrač, ali ne razmišlja previše o budućem klubu.

U ovom trenutku se ne bih bavio spekulacijama o novom klubu, jer nijesam ni razmišljao o tome. Nastojao sam da dostignem optimalnu formu i uspio sam u tome. Spreman sam bio za početak nove sezone, a naravno da mi nije žao zbog uloženog rada i truda, jer ću maksimalno spreman, biti od velike koristi i novom klubu u kojem ću nastaviti karijeru – rekao je Marko Luković.

4 KOMENTARA

  1. Žao mi je primorske,ali mi je i u isto vrijeme drago što je i Makedonija dobila jednog Abaligasa.MZT će biti dobra ekipa u Aba,jedva čekam da ih gledam kad počne sezona

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име