Berdugo jam Madar
Jam Madar / Twitter

Dovođenjem talentovanog izraelskog plejmejkera Jama Madara Partizan je ponovo podigao prašinu u regionalnoj košarci. I ne samo tu, već dijelom i u NBA ligi, tačnije u redovima Boston Seltiksa.

Kao što je već poznato slavni tim iz Masačusetsa je tokom ljeta gledao Madara u Ljetnjoj ligi na djelu. Čelnici tima su bili vrlo zadovoljni sa njim i htjeli su da mu ponude ugovor.

Jam je u Ljetnjoj NBA ligi igrao vrlo dobro i u prosjeku je bilježio 4,7 poena, 1,7 skokova i asistenciju po meču.

Izraelski košarkaš je na stolu imao “dvosmjerni” ugovor gdje bi više vremena proveo u razvojnoj G ligi, s time da bi imao pravo da najviše 45 dana provede u prvom timu Bostona.

Međutim, Madar je procijenio da je Partizan daleko bolja opcija od Seltiksa kojima se zahvalio na ponudi i spakovao kofere za Beograd.

Presudan je bio poziv Željka Obradovića koji je Madaru predstavio projekat koji pravi u Beogradu nakon čega 20-godišnji košarkaš nije imao nikakve dileme da li da odbije Boston ili ne.

Nakon toga je preostao lakši dio posla, a to je da crno-bijeli Hapoelu iz Tel Aviva uplate izlaznu klauzulu za 190 centimetara visokog plejmejkera vrijednu 250.000 dolara.

Očekuje se da Madar uskoro dođe u Beograd da bi odmah potom produžio na Zlatibor gdje mu se novi saigrači već pripremaju za narednu sezonu.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име