maljković srbija

Drama sa srećnim krajem – tako se može opisati polufinalna utakmica Evropskog prvenstva, u kojem su snage odmjerile selekcije Begije i Srbije.

Posle velike borbe, Srbija je uspjela da pobjedi, a meč je obilježila luda završnica, u kojoj su Belgijanke postigle koš za pobjedu, koji nije priznat.

Posle meča, selektorka Marina Maljković bila je upitana – šta je pomišljala u tim trenucima.

– Može da zvuči previše jednostavno, ali tako volim. Samo sam htjela pravu odluku, golu istinu. Čekala sam istinu o tome šta je bilo, ma kakva ona bila – rekla je Marina Maljković.

U komentaru utakmice veoma je pohvalila rivalke.

– Dobili smo veliku ekipu Belgije, to je impresivan tim. Ljudi u našoj zemlji sigurno nažalost ne znaju koliko je dobra ženska košarka u Belgiji. Sigurno da nije bilo jednostavno posle Španije ovo odigrati, čestitam djevojkama na izvrsnom poslu. U finalu smo protiv velikog tima, još boljeg nego 2015, idemo da se borimo za Srbiju i da vidimo za šta je ta borba dovoljna.

Srbija će u nedelju igrati reprizu finala Eurobasketa iz 2015, u kojem je pobijedila Francusku i finala Olimpijskih igara u Riju 2016, u kojem su Francuskinje pobijedile.

– Igraćemo protiv izvrsnog tima, kao i 2015. Imali su lakši meč, biće mnogo svježije od nas. Imaju sjajnu ekipu, odlično nacionalno prvenstvo i postaju bolje i bolje svake sezone. Ipak, kao što sam rekla i kao što govorim sve vrijeme, igraćemo ono što ih učim od 2011. Prošlo je mnogo godina kako im govorim da treba da igramo našu igru, naš sistem. Veliki su favoriti, iz godine u godinu sve veći, ali znamo da se u finalu nikad ne zna, to je meč sa mnogo emocija i vidjećemo šta će da bude – poruka je Marine Maljković.

4 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име