MASIMO ZANETI: Potpisali smo igrače koje je Skariolo želio

Predsjednik Virtusa Masimo Zaneti na dan predstavljanja Luke Bjankija osvrnuo se i na smjenu Serđu Skariolu.

Na dan predstavljanja novog trenera ekipe iz Bolonje, predsjednik kluba Masimo Zaneti osvrnuo se i na smjenu Serđa Skariola.

”Danas sam ovdje jer se osjećam obaveznim braniti Virtus Bolonju. To je najvažniji košarkaški tim u Italiji, s više navijača od mnogih fudbalskih timova. Zato je to, po meni, najvažnije. Nije prihvatljivo da se Virtus smatra kao bilo koji drugi tim.” istakao je Masimo.

”Serđa Skariola smatram izvrsnim trenerom, čak sam ga u nekim trenucima branio i ispred kancelarija kluba. Ali ljubavnim pričama dođe kraj, nešto se dogodilo. Ne treba zaboraviti ni razne intervjue s Torontom i Real Madridom, dok je imao ugovor s Virtusom, kao da je ekipa Serie B.” jasan je bio predsjednik Virtusa.

Govorio je i o timu za novu sezonu, koji će igrati u Evroligi.

”Ovu ekipu smatram vrlo jakom, upravo zato što su je izgradili Serđo Skariolo i Paolo Ronći. Svi igrači su potpisani u dogovoru s trenerom. Na kraju je otišao Teodosić, prema kojem gajim veliku naklonost, ali ne treba zaboraviti da je Skariolo u novembru htio staviti po strani i Teodosića i Belinelija.” naveo je Zaneti, pa dodao:

”Nije ih koristio na puno utakmica jer su, po njegovom mišljenju, bili stari. Srećom, obnovili smo ugovor s Belinelijem, Teodosić je imao fizičkih problema, nije prihvatio našu ponudu i ispravno je da se vratio kući. Ali ekipu ne čini samo jedan igrač.” rekao je Zaneti i nastavio:

”Potpisali smo pet igrača koje je lično Skariolo želio. Vjerujem da je ova ekipa vrlo jaka i nadamo se da ćemo nešto osvojiti.” zaključio je on.

Postavi odgovor