matović

Partizan je odigrao jednu od najboljih utakmica ove sezone, i to protiv FMP-a, kojeg je porazio rezultatom 97:72, a trener Aleksandar Matović je bio više nego zadovoljan.

Trener Partizana je otkrio da je jedna od olakšica za crno-bijele što imaju nešto lakši raspored u odnosu na FMP.

– Odigrali smo dobru utakmicu. Otvorili smo utakmicu dobro što nam je dalo neki polet da možemo nastaviti dalje. Imali smo nekoliko dana više u odnosu na FMP da se spremimo za ovaj meč pošto su oni imali meč sa Mornarom. Vjerovatno su bili umorni pa smo imali i više prostora da trčimo. Bilo je dosta zadovoljavajuće.

Govorio je i o tome kakav je status Novice Veličkovića koji je propustio i drugu uzastopnu utakmicu.

– Ovo je malo specifična situacija. Nakon Kupa je Novica bio povrijeđen. Igrao je tri utakmice povrijeđen na njegovo insistiranje. Kada smo dobili Mornar on je u razgovoru sa mnom želio da, iako je maksimalno spreman, mlađi momci dobiju minute. Pod uslovom ako nije potrebno da igra.

Matović se javno zahvalio Novici na takvom stavu uz dodatak da se Veličković posvećuje i edukaciji mladih igrača Partizana.

– Dugujem mu veliku zahvalnost prema toj djeci i na treningu ih uči šta je obaveza profesionalnih igrača i kakav je odnos prema treningu. Novica je potpuno zdrav. Prvi dolazi na trening i poslednji odlazi. Praktično u ovom momentu više vremena provodi u edukaciji mlađih igrača od košarkaških stvari, tako da želim da mu se javno zahvalim – zaključio je trener Partizana, Aleksandar Matović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име