KK Partizan Ostoja Mijailović
Twitter/Mijailović

Prvi čovjek Partizana, Ostoja Mijailović, najavio je radikalne mjere koje će preduzeti klub u narednu periodu.

On je istakao kako će klub tužiti jednog igrača, čije ime nema namjeru još uvijek da otkriva.

– Koliko godina već postoji ABA liga i kolika je njena popularnost, a mi danas u 21. vijeku dolazimo u situacije koje nisu normalne. Ono što smo nekada pričali, imati dva kluba u jednoj ligi. A sada imamo i nekoliko takvih slučajeva. A, imamo i situaciju da jedan klub u ABA ligi igrače plaća u kešu – rekao je predsjednik Partizana za “Žurnal”.

Kasnije se osvrnuo na detalje.

– Sad ćemo mi imati sudski postupak, gdje ne možemo da dokažemo da je igrač koji je jedno vrijeme proveo u Partizanu i sa kojim smo se vansudski dogovorili, od drugog kluba primio novac u kešu, a to znamo. I da će i od nas potraživati sredstva koja je već naplatio od tog kluba. Ako dođemo u situaciju, bićemo prinuđeni da obavijestimo javnost da se i to dešava. Ali se nadam da će klub iz kolegijalnih razloga tom igraču reći da ne može da naplaćuje dvije plate u isto vrijeme – dodao je Ostoja Mijailović.

Predsjednik Partizana je najavio da će ime igrača ostati tajna, osim ako ne bude bilo neophodno.

– Ekipe koje se takmiče u ABA ligi moraju da imaju garantovan minimalni budžet. Onda se ovo ne bi dešavalo. Kao što su zaštićeni igrači, menadžerske agencije i lige, tako moraju da budu zaštićeni i klubovi. Mi ćemo taj slučaj imati i iznijećemo ga u javnosti. Nećemo sada, jer se još nije desio. I zato je važno uvesti red u ABA ligu – podvukao je Ostoja Mijailović.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име