MIJOVIĆ PRED START SUPERKUPA: Košarkaški spektakl kao uvod u novu sezonu ABA lige

Nakon završenog Memorijalnog turnira “Mirza Delibašić” u Sarajevu Budućnost sjutra očekuje početak ABA Superkupa. Pred meč četvrtfinala trener “plavih” Petar Mijović ističe da će ovo takmičenje biti odlična priprema za početak regionalnog takmičenja.

Budućnost je osim trenera Mijovića iz prethodne sezone zadržala i kapitena Petra Popovića, Aleksu Ilića, Jagodić-Kuridžu i Kamerona Rejnoldsa.

Iz SC Derbija stigli su Flečer Megi i Andrija Slaković, u klub iz Podgorice su se vratili Vladimir Mihailović i Andrija Grbović, dok su nova pojačanja Amerikanci Kolbi Ros, Marvin Džon, Džakori Vilijams, Mekinli Rajt i Alerik Frimen koji je doživio tešku povredu zbog koje “plavi” planiraju da dovedu još jedno pojačanje.

“Očekuje nas košarkaški spektakl kao uvod sezone koja je na pragu. Mi ovaj Superkup dočekujemo u radnom raspoloženju, sa problematikom kasnog priključivanja određenog broja igrača koji nije mali. U suštini, sa određenim ambicijama ulazimo u ovaj turnir, ali isto tako i sa namjerom da nam posluži kao priprema onog što je najvažnije, a to je da spremni dočekamo 30. septembar i prvo kolo ABA lige, kao i tri dana kasnije prvo kolo Evrokupa”, kaže trener Petar Mijović.

Govorio je trener “plavih” i o prvom protivniku u ABA Superkupu, Zadru.

“Za razliku od nas koji smo kompletno nova ekipa, oni su, zadržali sve nosioce igre, veoma malo su mijenjali strukturu tima. Biće to teška i zahtjevna utakmica, protiv ekipe koja je dobro vođena i koja ima dosta kvaliteta, a koju predvodi Luka Božić. Mi imamo zadatak da ispunimo određene ciljeve na utakmici, da damo sve od sebe, sa ambicijom da se plasiramo u polufinale”, zaključio je Mijović.

Duel protiv hrvatskog predstavnika na programu je sjutra od 18 časova u dvorani “Morača”.

Pročitajte i ovo:

Postavi odgovor