Mijović
ABA: Petar Mijović
Petar Mijović, trenen Budućnost VOLI-ja, kazao je u najavi utakmice sa Borcem iz Čačka, da je njegov tim favorit, ali da to mora da dokaže na terenu.

Mijović se osvrnuo prvo na mini turneju od tri vezana gostovanja, koja je njegov tim imao.

“Iz tri teška gostovanja, Pariz Beograd i Malaga, sigurno da sa puno entuzijazma i samopouzdanja čekamo naredni meć protiv jedne opasne ekipe Borca. Utakmicama koje smo imali na strani, a koje su izuzetno  bile naporne, teške, zahtjevne i u fizičkom i u emotivnom smislu, s obzirom na način na koji smo neke utakmice dobili, način na koji smo izgubili utakmicu utakmicu protiv Malage, sigurno da neće biti lako nači  dobru energiju protiv Borca”, kazao je Mijović.

Strateg Podgoričana smatra da da će biti potrebna i koncetracija i energija kako bi se analirale sve pozitivne stvari koje Borac ima.

“Sigurno da u tom meču moramo biti na maksimalnom nivou koncetracije, prevashodno, nakon toga energije, ne bi li uspjeli da anuliramo sve neke  pozitivne stvari koje objektivno Borac u svom timu ima. Jedna ekipa koja je zadržala svoj kostur, koja duži vremenski period igra u istom sastavu, nadograđena sa tri američka igrača, tako da sigurno da će biti zahtjevna utakmica. Naravno da smo favoriti, ali sve to moramo da opravdamo u tih 40 minuta na terenu”, kazao je Mijović.

Bek “plavo-bijelih” Petar Popović je podsjetio na to da su Čačani u prvom kolu pobjedom protiv Partizana u gostima pokazali da su respektabilan oponent.

“Poslije zahtjevne utakmice i putovanja za Španiju iskorsitili smo ova dva dana da se dobro oporavimo i pripremimo za ekipu Borca. Oni su u prvom kolu pokazali kakav kvalitet posjeduju i mislim da moramo da budemo maksimalno spremni i koncetrisani za utakmicu u subotu kako bi došli do veoma bitne pobjede. Kao što znamo ta utakmica nam je vema bitna, kako bi valorizovali pobjedu protiv Partizana, koju smo ostvarili u drugom kolu. Treba da budemo maksimalno koncetrisani, spremni na jednu fizičku utakmicu svih 40 minuta”, kazao je Popović.

Duel između Budućnosti i Borca na programu je u subptu of 19:00 časova.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име