Mijović
ABA: Mijović
Trener košarkaša Budućnost Volija Petar Mijović rekao je da je Krka atipičan protivnik i naveo da će njegova ekipa morati da bude na visini zadatka da bi slavila.

Čeka nas jedan vrlo atipičan protivnik koji je svoj kvalitet pokazao u poslednjih nekoliko kola. Prevashodno u prethodnoj utakmici protiv Partizana gdje su na svom terenu slavili sa ubjedljivih 20 poena razlike”, rekao je Mijović.

“Krka ima svoj kvalitet, čeka nas situacija u kojoj ćemo morati da budemo na visini zadatka da bismo potvrdili prednost u kvalitetu koji imamo u odnosu na njih”, rekao je Mijović.

Trener Budućnosti je naveo da je Krka ekipa koja dosta šutira za tri poena.

“Dosta često podižu pozicije igračima, pa se trojka nadje na četvorci, četvorka na petici. Dosta preuzimaju, dosta agresivno iskaču u odbrani na ‘pik en rol’, čvrsti su i dobro zatvaraju reket i kontrolišu defanzivni skok”, rekao je on.

“Konstantnost, nivo agresije, koncentracija moraju da budu prisutni svih 40 minuta i da u takvim okolnostima ćemo potvrditi ulogu favorita”, zaključio je Mijović.

Budućnost poslije osam odigranih mečeva u regionalnom takmičenju ima samo jedan poraz, dok Krka ima skor 5-6.

I košarkaš Budućnosti Melvin Edžim je rakao da je Krka jak protivnik, koji igra dobro u poslednje vrijeme.

“Odigrali su odličnu utakmicu protiv Partizana i imaju dosta dobrih šutera za tri poena, s visokim procentima šuta. Mi moramo da se fokusiramo na limitiranje njihovih igrača, da odigramo na najvećem mogućem nivou. Moramo ući sa dobrom energijom i da se fokusiramo na našu odbranu i mislim da ćemo biti u dobroj poziciji”, rekao je Edžim.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име