Mijović
Meridianbet: Petar Mijović
Gotovo svi timovi ABA lige polako ulaze u fazu priprema kada je završeno sa kondicionim treninzima i dolaze prijateljske utakmice, osim ekipe Budućnosti trenera Mijovića.

Strateg podgoričkog kluba nije zadovoljan što nema priliku da vidi u kakvoj formi se ekipa trenutno nalazi.

Svjedoci smo dobrog pripremnog perioda, pravog pristupa i angažovanosti igrača. Za ove tri sedmice smo imali sreću da niko ne izađe iz trenažnog procesa. Koliko smo zadovoljni s te strane, toliko već osjećamo nemir zbog neodigravanja prijateljskih utakmica. Prvobitno je bilo planirano da odigramo tri utakmice u Sloveniji i da na to nadovežemo turnir u Sarajevu, tako da bi to bilo pet jakih i ozbiljnih provjera – rekao je Petar Mijović

Crnogorski trener istakao je da ekipa traži pojačanje na poziciji centra.

Od starta priprema znamo da želimo igrača na poziciji pet, ili pet na četiri. Jako je važno da se tim selektira do kraja. Očekujem da se, ukoliko to bude moguće, nešto desi u narednih nekoliko dana. Značilo bi nam da kompletni započnemo sezonu. Zaokružili bismo selekciju sa sedam spoljnjih i pet visokih igrača, s tim da i Edžim može da pokrije poziciju četvorke.

Mijović ističe da se traži igrač sličnog profila kao Hasan Martin koji je ostavio trag u Podgorici.

Kada smo u startu razmišljali o selekciji, željeli smo igrača sličnog Hasanu Martinu, koji je ovdje ostavio ozbiljan trag. Atletska petica, s izrazitim motoričkim sposobnostima, s kojim u fazi napada može da se nadogradi naš osnovni sistem igre, a da u odbrani možemo da budemo agresivni i u iskakanju, i u preuzimanju. Takvih igrača na tržištu nema mnogo, ali se nadam da nešto slično možemo da priuštimo – zaključio je trener podgoričke Budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име