Milan Mačvan
Meridianbet: Milan Mačvan
Dugogodišnji reprezentativac Srbije Milan Mačvan okončao je košarkašku karijeru u 31-oj godini. U razgovoru za srpske medije Mačvan je kazao da mu zdravlje nije dozvolilo da nastavi dalje da igra.

“Završio sam karijeru. Posle 13 godina jeste teška i komplikovana odluka, ali je zasnovana na racionalnom razmišljanju i najviše zbog mog fizičkog zdravlja.”

Milan Mačvan je tokom karijere igrao za timove iz više zemalja, a košarkaršku penziju dočekao je na Dalekom istoku, u ekipi Alvark Tokijo.

“Poslije dvije teške povrede sam već razmišljao o tome, ali nisam htio da odem kao povrijeđen igrač, već da završim karijeru kao šampion. Odlučio sam se da odem u Japan, osvojili smo dva trofeja i sa te strane sam miran.”

Mnogi navijači Partizana očekivali su još jedan njegov povratak među “crno-bele”.

“Iskreno, povratak u Partizan nije isključen, ali u nekom drugom vidu. Vjerujem da će mnogi biti rozočarani i da će se osjetiti šokirano, ali ukoliko ne mogu da pružim sto posto, ako ne mogu da uživam, a to ne mogu zbog svojih koljena, ne želim da varam ljude. Pokušao sam da ostanem pošten i da završim karijeru kako valja.” – rekao je Milan Mačvan

Milan Mačvan je košarkom počeo da se bavi sa 13 godina, kada je zaigrao za ekipu FMP-a, da bi kasnije prešao u Hemofarm. Zanimljiv podatak je da je postao šampion u svim zemljama u kojima je igrao. Osvajao je nacionalna prvenstva Srbije, Izraela, Turske, Italije, Njemačke a sa ekipom Alvark Tokija je postao i šampion Azije.

“Hvala Hemofarmu, Makabiju, Galatasaraju, Olimpiji, Bajernu, Alvark Tokiju i mom Patrizanu. Ostvario sam dječačke snove, osvojio brojne trofeje i medalje, postao kapiten reprezentacije. Ostaću dio košarke, jer je to moj život. Do sledećeg viđenja”– poručio je košarkaš preko društvene mreže.

Iza Milana Mačvana je i bogata reprezentativna karijera. Žetvu medalja otpočeo je još u mlađim kategorijama. Juniorsko zlato za Srbiju osvojio je na dva evropska i jednom svjetskom prvenstvu. Kao senior postao je olimpijski vicešampion 2016. godine na Igrama u Riju. Srebrni je bio i na dva prvenstva Evrope, 2009. i 2017. godine, a ima i zlato sa Univerzijade u Beogradu 2009.godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име