Kodi Miler-Mekintajer Panatinaikos
Credit: Jerome Miron-USA TODAY Sports/Codi Miller-McIntyre/Reuters via Guliver image
Kodi Miler-Mekintajer, košarkaš Partizana smatra da bi trebali da budu bolji u defanzivi.

Košarkaši Partizana na gostovanju Bahčešehiru došli su do druge pobjede u Evrokupu. Na utakmici u Istanbulu, najbolji pojedinci bili su Kodi Miler-Mekintajer i Erik Mika, a Partizanovo pojačanje iz Cedevita Olimpije, sve više se nameće kao prva napadačka opcija.

Međutim, Miler–Mekintajer, kritički gleda na igru, pa navod da njegova ekipa mora da radi na odbrani.

Za mene je najpozitivnije to što smo se borili, takmičili i pobijedili. Koliko god bila ružna i teška utakmice, na kraju dana je najbitnije da smo upisali trijumf. Negativno je to što izgubimo fokus na pet, šest minuta i u ofanzivi i defanzivi. Vodimo dvocifrenom razlikom, pa dozvolimo da nas stignu. To svakako nije dobro – rekao je Miler-Mekintajer

Plejmejker alibi za loše poteze u Istanbulu i pad u igri ne traži u neigranju Vila Mozlija i Ognjena Jaramaza.

Trebalo bi da popravimo igru u odbrani. Posebno ja, koji igram na poziciji plejmejkera i čuvam igrača sa loptom. Treba da ga pritiskam po cijelom terenu. U suštini mi dajemo dovoljno koševa za pobjedu, ali moramo da spriječimo protivnika da daje više. Napad je u redu, ali defanziva mora mnogo bolje.

Na kraju, Kodi je pričao o periodu privikavanja u ekipi i Srbiji.

Nije mi uopšte bilo teško da se priviknem na ovu ekipu. Baš sam bio uzbudjen što dolazim, zbog dobrih partija koje je ovaj tim pružao prošle sezone. Želim da to ponovimo i sada. Stigao sam u ekipu sa veoma kvalitetnim igračima, u jedan prelijep grad, u klub sa čudesnim navijačima… Pomoglo mi je mnogo to što veliki procenat ljudi u Srbiji priča engleski – zaključio je Miler-Mekintajer.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име