Denver jokić milicic
Twitter: Jokić

Nikola Jokić je mnoge ostavio bez teksta, ali je “zaradio” pohvale od strane legendarnog Darka Miličića.

Nakon osvajanja MVP titule, oglasio se i Miličić, koji je istakao da je on svojim ponašanjem u NBA ligi “zatvorio vrata”, ali da je Jokić sve to “ispravio”.

– Ne znam koja riječ može da opiše to što je uradio. Lošim odnosom i katastrofalnim ponašanjem sam zatvorio put igračima sa ovih prostora. Amerikanci misle da smo svi iz istog sela, stavljaju nas u isti koš. Nikola onim što radi na terenu i van njega otvara put tim mladim generacijama – rekao je Miličić gostujući u jutarnjem programu Prve i dodao:

– Ono što je on uradio jeste da je pojednostavio košarku. Uživa u tome. Svako ko je pokušavao da izmisli nešto novo, udario je glavom u zid.

Takođe, Miličić je poručio Jokiću da još mora da radi, a objasnio je i što se uopšte vodila polemika da li je MVP.

– Smiješno je bilo dovođenje u pitanje da li će biti MVP. Razlog je bio što nije atraktivan igrač. NBA stvara od igrača vanzemaljce. To zahtijeva, traži i na osnovu toga se pravi marketing. Nikola nije atraktivan, ali njegove brojke i statistika nisu mogli da ostanu nezapaženi. Nisu mogli da nađu razlog da ne bude MVP. Jedino je ta bojazan bila da ne pronađu nekog atraktivnijeg od njega i da ima približne brojke.

Košarkašku reprezentaciju Srbije uskoro očekuje kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju.

– Pretpostavljam, ako se oni pitaju, ne vjerujem da će biti baš zadovoljni. Koliko će se pitati, da li će Nikola moći da izdejstvuje da igra… Ove sezone nije bilo mnogo odmora, pauze. Vidjećemo dokle će Nikola da dogura. Ako dogura do finala, ne znam, biće dosta teško. Denver će željeti da on odmara, on će željeti da igra za reprezentaciju.

Igrao je Miličić u NBA ligi, zna kakva pravila postavljaju ekipe pred igrače, pa shodno tome, kaže:

– Nikolina je poslednja, ali on je pametan čovjek. Vidi u kakvom blagoslovu živi, šta je Denver postigao. Ne vjerujem da će ići protiv volje kluba.

Koji bi savjet imao za njega?

– Reprezentacija je za mene svetinja. Ali opet, shodno Nikolinoj sezoni ovoj i prošloj, bez odmora… Ne znam šta bih mu savjetovao. On zna najbolje kako se osjeća, koliko njegovom tijelu treba da se vrati u normalu – zaključio je Miličić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име