Milović
Savo Milović je imenovan za novog sportskog direktora njemačkog Bona.

Sin poznatog barskog košarkaškog trenera Predraga Milovića će ovu poziciju u bundesligašu pokrivati privremeno nakon odlaska Olafa Štolca.

Ovaj 34-godišnji Baranin je, kako piše Pobjeda, inače, bio dio stručnog štabu prvog tima, te trener jedne od mlađih selekcija i amaterskog tima, u klubu u kojem je do sredine januara trener bio naš Igor Jovović, kada je smijenjen zbog lošeg starta sezone (čak treća smjena trenera u posljednjih 11 mjeseci).

“Tokom perioda u kojem još nijesmo bili našli zamjenu za Štolca, često sam bio u ulozi kontakta za mnoge druge timove. Zahvaljujući vremenu koje sam proveo na različitim pozicijama, dobro poznajem
strukturu kluba. Želim da to iskustvo iskoristim u ulozi sportskog direktora i da iskoristim šansu za lični napredak u Bonu. Naravno, želim da pomognem klubu da napreduje u različitim aspektima, posebno kada je razvoj mladih talenata u pitanju – rekao je Milović za klupski sajt.
Bivši mladi slovenački reprezentativac je prije skoro pet godina okončao igračku karijeru, u ekipi Dragons Rondorf, u Drugoj njemačkoj ligi, gdje je imao dvojnu funkciju, na parketu i kraj njega. Pošto je
taj klub usko sarađuje sa Bonom, Milović je potpisao ugovor sa bundesligašem, gdje će obavljao posao trenera mlađih kategorija. Sava je u Njemačku još 2000. godine pozvao legendarni Svetislav Pešić, u to vrijeme savjetnik u Albi, nakon što je Milović na jednoj od utakmica mlađih selekcija Portoroža postigao 78 poena. Potpisao je ugovor sa Kelnom i tamo ostao sedam sezona, a nakon još jedne, osme, stekao je pravo na državljanstvo. U Sloveniji je igrao za Portorož i Postojnu.

Savov otac, Predrag Milović je trener i predsjednik Postojne, a od 1989. godine živi u Sloveniji, gdje vodi tamošnje ekipe u kontinuitetu već više od tri decenije.
U avgustu prošle godine je izdao knjigu “Košarkaške i druge priče”, koja je podsjetnik na pionirske dane košarke u gradu pod Rumijom, zbirka anegdota, ali i preciznih informacija i zabilješki iz dnevnika, koje je Milović decenijama vodio tokom igračke i trenerske karijere.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име