Mils
Twitter/Mils
Milsova je prva žena u istoriji koja će voditi jednu reprezentaciju na nekom od kontinentalnih šampionata.

U moru iznenađenja tokom kvalifikacija za kontinentalne šampionate jedno se izdvaja. Kenija je poslije 29 godina doplivala do “obale” Afrobasketa prvi put od 1993. godine, i to pod kormilom jedne dame – Liz Mils!

U meču u “balonu” u Kamerunu koji je bio “biti ili ne” Kenijci koji su do sada samo tri puta učestvovali na kontinentalnom šampionatu, naspram sebe imali su afričku supesilu – Angolu.

Ipak, predvođeni s klupe australijskom trenerkom nisu se uplašili veličine ubjedljivo najtrofejnije selekcije na kontinentu, niti početnog dvocifrenog minusa. Borili su se, ustajali i padali, a onda je pet sekundi prije poslednjeg zvuka sirene Tejlor Ongvae pogodio za veliku pobjedu i eksploziju oduševljenja kompletnog tima Kenije.

“Sjajno je što ćemo ići u Ruandu (na Afrobasket 2022). Pobijedili smo jednu od velikih kontinentalnih nacija. Osjećaj je nevjerovatan. Došli smo ovdje da izborimo plasman na sledeće takmičenje. Loše smo počeli utakmicu, ali poznavajući zrelost mojih igrača, bila sam uvjerena da će se situacija u nekom trenutku okrenuti u našu korist. Jednom kada smo postavili odbranu, znala sam da će se napad popraviti, što se zaista i dogodilo”, izjavila je Milsova čiji je tim u poslednjem kolu izgubio od Mozambika.

Ali to nije pokvarilo raspoloženje u reprezentaciji Kenije koja se upisala u bukvar svjetske košarke kao prva žena koja je odvela mušku selekciju do kontinentalmnog šampionata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име