Nikola Mirotić
Nikola Mirotić

Djelovalo je kao da Nikola Mirotić i Barselona imaju savršen odnos. Međutim, već danima pršti na relaciji između dvije strane.

Naime, kako prenose španski mediji Mirotić i Barselona su u ozbiljnom konfliktu. Razlog? Kao i u većini slučajeva, novac.

Barselona je u ozbiljnoj finansijskoj krizi koja je prouzrokovana krizom u fudbalskom klubu koji je uostalom i glavni finansijer košarkaša.

Steže se kaiš gdje god je to moguće pa tako čelnicima kluba plata Mirotića stoji ne kao kamen, već kamenčuga u cipeli.

Španski as crnogorskog porijekla je trenutno najplaćeniji igrač u Evropi sa neto platom od oko 4.000.000 eura godišnje.

Na bruto nivou, klubu to izađe gotovo duplo. Jasno je zašto je Barselona pokušala da proba da smanji platu Mirotiću.

Međutim, on za to ne želi ni da čuje. Kako navode španski mediji, Barselona mu je čak zaprijetila i raskidom saradnje ukoliko to ne učini.

Jasno je i Barseloni da je snažni krilni centar trenutno najveća zvijezda u Evropi i da bi njegovim odlaskom tim bio znatno oslabljen.

Sa druge strane, kada su Kori Higins i Aleks Abrines pristali na smanjenje plate, očekivalo se isto to i od Mirotića.

Ali, dvije strane nikako ne mogu da se dogovore. Zato je trenutno vrlo neizvjesno kakva će biti dalja sudbina Nikoleu timu.

6 KOMENTARI

  1. Nekad me stvarno iznervira sto mediji bas sve moraju da proprate. Ne znam koliko je Miroticu a i njegovom klubu drago sto je ovo, ako je uopste tacno, isplivalo napolje. Neke stvari jednostavno ne bi trebalo da se ticu velikog broja publike

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име