Mori
Twitter/Deril Mori
Novi generalni menadžer Filadelfije, Deril Mori, pričao je o prvoj zvijezdi tima – Džoelu Embidu.

U Sikserse je došao Deril Mori, čovjek koji je tokom 13 godina vodio Hjuston Rokitse kao generalni menadžer i u ovom timu kreirao prepoznatljivi stil igre koji počiva na brzini i velikom broju šutnutih trojki. Filadelfija je promenila i trenera – dugogodišnjeg šefa struke Breta Brauna zamijenio je doskorašnji trener Los Anđeles Klipersa Dok Rivers.

„Žoel me podsjeća na mnoge dominantne centre u istoriji NBA. Iskreno mislim da ima šansu da bude na listi sa najvećim centrima svih vremena. Ne vidim razlog zašto to ne bi bio slučaj – ima sve potrebne komponente. Kada je na terenu u odbrani može da utiče na igru protivnika kao malo ko u prošlosti. U napadu je dovoljno vješt da iznenadi svakog ko igra protiv njega. Zaista je zabavno gledati ga“, rekao je za Embida Deril Mori.

Embid je tokom godina postao personifikacija politike „Vjeruj procesu“ koju je sprovodio nekadašnji prvi čovjek kluba Sem Hinki – ekipa je godinama bilježila katastrofalne rezultate kako bi se domogla najboljih mjesta za biranje na draftu i izabrala igrače poput Embida. Zbog toga je i sam centar poznat po nadimku „Proces“.

2 KOMENTARI

  1. Ma kakvi košarka se jako promijenila, najveći centri ikada se odavno već znaju jer su igrali najjacu košarku ikada, ovo danas je sve samo ne ozbiljna igra

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име