Mornar iz Bara
Izvor: Facebook

Košarkaški klub Mornar iz Bara zaprijetio rukovodstvu regionalne lige da neće igrati.

Klub iz Bara je poslao dopis ABA ligi da posljednja dva kola neće igrati ukoliko ne budu završeni svi ranije odloženi mečevi.

Iz Mornara navode da očekuju da će sve utakmice dvije završne runde biti odigrane u istom vremenskom intervalu zbog regularnosti, a kao razlog za brigu su naveli situaciju iz prethodne sezone u kojoj je prerano došao kraj zbog aktuelne pandemije koronavirusa, posle kojeg se nije znao konačan raspored, baš zbog pojedinih neodigranih utakmica.

Međutim, tu se postavlja pitanje da li će se uopšte moći ispuniti zahtjev Mornara zbog obaveza ostalih učesnika koji nastupaju na međunarodnoj sceni, odnosno Budućnosti, Igokee i Crvene zvezde.

Kao jedino rješenje kojim bi se izašlo u susret Mornaru nameće se odlaganje utakmica posljednja dva kola, ali je pitanje u kojim bi se terminima ti mečevi mogli igrati.

Mornar je trenutno vodeći na tabeli ABA lige bez zaostalih utakmica, sa skorom17-5, Igokea je druga sa 17-4, Crvena Zvezda treća sa učinkom 17-3, a Budućnost četvrta sa istim skorom.