BRAJAN GORDŽIJAN: Kockali smo se

0
1
Brajan Gordžijan
photo: twitter/FIBAWoldCup

Selektor Australije Brajan Gordžijan analizirao je meč protiv Slovenije, koji je njegova selekcija izgubila rezultatom 91:80.

Australija je porazom od 91:80 ostala bez šansi da se domogne četvrtfinala, gdje će iz grupe K sigurno proći Njemačka i Slovenija.

”Jedan od planova za ovaj meč bio je da svedemo utakmicu na što manji broj posjeda. Mislio sam da ćemo igrati lakše ako uspijemo u namjeri da lopta ne bude u ruke Luke Dončića. Preduslov je bio da kontrolišemo skok. Kockali smo se, ali nijesmo slavili i na kraju smo završili kao poraženi. Večeras smo imali nekoliko uspona i padova, pritisak je prisutan, neke lopte su izašle.” rekao je Gordžijan.

Selektor ‘kengura‘ naveo je i glavne razloge za poraz.

”Nekoliko puta smo olako shvatili polaganja, nijesmo imali pristup kao protiv Japana. Mislim da su pojedini igrači večeras pokušali individualno preuzeti odgovornost. Napade smo organizovali uz dozu frustracije, govorim to iz perspektive trenera. Vidjelo s klupe koliko je frustracija uticala na protok lopte u napadu.” rekao je Gordžijan, pa dodao:

”Napravili smo nekoliko promjena u sastavu, nedostajao nam je i Džok Lendejl. Neke velike odluke su donesene, ali na kraju dana mi se sviđa ono što sam vidio.”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име