SPOLSTRA POHVALIO SRPSKE KOŠARKAŠE: Jokić će se vratiti, Jović je igrač za ekipu

0
1
Spolstra
Foto: USA Today Sports

Trener Majamija Erik Spolstra imao je samo riječi hvale kada su u pitanju reprezentativci Srbije i uopšte srpska košarka.

Legendarni trener Majamija trenutno je u Manili sa selekcijom SAD-a gdje je asistent selektoru Stivu Keru.

”Jokić je bio najbolji igrač na svijetu dva puta i sigurno imate razloga da kažete da je i prošle sezone bio najbolji. Sigurno je da je to dokazao kada je osvojio titulu. Imam ogromno poštovanje za njega. Ako bi se reklo da je doprinio tom timu, to bi stvarno bila najblaža izjava godine. Ali igrao je do kraja juna i zaslužio je da uživa u odmoru. Vrlo je posvećen nacionalnom timu i vratiće se on u tim.” istakao je Spolstra.

Potom se osvrnuo na reprezentativca Nikolu Jovića, kojeg i on sam vodi u Majami Hitu.

”Nikoli Joviću otvorilo se više šansi da igra. Mislim da u nedostatku nekih veterana tim dobija povjerenje u njegove sposobnosti i to šta on donosi timu. Jer je on toliko ofanzivno fluidan igrač za ekipu. Uvijek bira prave poteze, nesebičan je, ima sjajan pregled igre za nekoga njegove visine.’‘ rekao je Spolstra, a potom dodao:

”Nijesam pričao sa njegovim saigračima, ali sam siguran da vole da igraju sa njim jer je toliko nesebičan i jer toliko dobro dodaje. Ali takođe može da se vidi i koliko je radio, koliko je on ofanzivno napredovao, koliko mu je bolji šut za tri poena. Jako je puno radio i mnogo je ojačao pa su mu prodori mnogo jači nego što su bili.”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име