LUKA BJANKI: Ova pobjeda meni lično ne znači ništa

Selektor Letonije Luka Bjanki sumirao je utiske nakon što su njegovi izabranici savladali Francusku u drugom kolu grupne faze Mundobasketa.

Na nevjerovatan način njegov tim priredio je veliko iznenađenje i ostavio Francuze bez plasmana u drugu fazu Mundobasketa.

Letonija je slavila sa 88:86 a prvu prednost na meču stekli su tek 37. sekundi prije kraja.

”Teško je pobjediti utakmice kao što je ova. Vau! To je prva misao nakon posljednjeg zvuka sirene kada sam shvatio šta smo uradili. Neverovatno zalaganje tokom svih 40 minuta. Trudili smo se da pratimo naš plan bez obzira na rezultat. Uradili smo impresivan posao, sjajna prilika za naše navijače da proslave, ali igrači sada trebaju neko vrijeme da shvate šta su uradili.” rekao je Bjanki.

Govorio je o povredi Dairisa Bertansa i istakao da je ovo velika timska pobjeda.

”Dairis Bertans je imao problema od početka, pa je doktor odlučio da ga zadržimo na klupi. Teško je objasniti imenovati bilo koga pojedinačno, jer ovo je timska pobjeda. Nevjerovatna pobjeda i impresivan posao. Vjerujem da su svi nastojali da maksimalno iskoriste priliku na velikom takmičenju kao što je Mundobasket.” istakao je Italijan.

”Ostvarili smo plasman u najboljih 16 timova. To je nevjerovatno. Igraćemo kvalifkacije za Olimpijske igre što je sjajno. Ovaj turnir za nas je neophodna hrana kako bi napredovali kao tim, kao pojedinci. To je samo još jedna prilika, pa hajde da vidimo šta ćemo uraditi. Imamo jedan dan da se pripremimo za narednu utakmicu, a da tad ovo sve potvrdimo.’‘ zaključio je Bjanki.

Postavi odgovor