POPOVIĆ: Znamo šta nam je cilj i želimo da ga ostvarimo

0
5
popović
Izvor: Instagram/ @petar_popovic10

Crnogorski košarkaši borave u Manili i pripremaju se za početak Svjetskog prvenstva. Da je atmosfera u ekipi na nivou uvjerili smo se gledajući njihove fotografije na zvaničnom sajtu FIBE, a da je stvarno tako potvrdili su Petar Popović i Kendrik Peri.

Sve je spremno za dugo čekani prvi meč crnogorskih košarkaša na Mundobasketu koji će se igrati 25. avgusta protiv Meksika.

“Mislim da smo spremni za početak šampionata, ostalo je još par stvari koje treba da pripremimo za Meksiko… Rekao bih da su svi u reprezentaciji opušteni, mirni i spremni. “Vooch”(Nikola Vučević) stalno igra golf.” rekao je Kendrik Peri.

“Moramo da budemo mirni i fokusirani na ono što moramo da uradimo. Ovo je tim koji dobro igra kada je opušten samo je važno da nema previše pritiska i bićemo u dobrom stanju” dodao je on.

Peri i njegovi saigrači iz reprezentacije smatraju da je Crna Gora napravila veliki korak samim odlaskom na Mundobasket.

“Cijelo ovo iskustvo je uspjeh za mene. S jedne strane uspjeh je i plasman na ovaj turnir, dok s druge želimo da prođemo u narednu rundu. Mislimo samo na naredni meč, ne idemo previše daleko. Prvi cilj za nas je Meksiko.” jasno je poručio Peri.

Poslednji pripremni meč za Mundobasket Crna Gora je odigrala protiv Filipina, a Petar Popović je komentarisao i to iskustvo.

“U tom smo meču pokazali dva lica – bio je malo sporiji početak, a nakon toga smo uhvatili ritam. Ono što je karakteristično u nekoj mjeri smo sve popravili, smanjili smo periode naše slabije igre… U svakom slučaju mislim da smo pripremni period iskoristili na dobar način.” rekao je Popović.

Prvi meč u grupnoj fazi očekuje ih u petak, a Meksiko se čini kao tvrd rival.

“Meksiko igra sličnu košarku kao Filipini, pa će nam sigurno značiti ovaj pripremni meč. Filipini su pokazali brzu igru, možda i ne toliko karakterističnu za evropske ekipe, čak i nakon naših poena brzo su ulazili u napad i šutirali u tranziciji, tako da je sve to bilo malo atipično za nas.” objasnio je Popović.

Manila im je prijala, a Popović je istakao i značaj ranijeg dolaska.

“Mnogo je bitno što smo došli ranije, već tokom ova tri-četiri dana uhvatili smo ritam sa spavanjem. Ljudi ovdje su zaista ljubazni, vidi se da im je stalo da se osjećamo ugodno… Svi preduslovi su tu da u petak izađemo na teren, damo maksimum, a znamo šta nam je cilj i želimo da ga ostvarimo.” zaključio je Petar Popović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име