RADOVIĆ ČESTITAO NA USPJEHU: Dvije četvrtine smo prespavali, protiv Litvanije moramo mnogo bolje

Nakon utakmice protiv Egipta na konferenciji za medije govorili su MVP današnjeg meča Nikola Ivanović i selekotr Boško Radović koji su bili zadovoljni ostvarenom pobjedom.

Ivanović je utakmicu završio sa 15 poena, a s obzirom da je propustio prošlogodišnje Evropsko prvenstvo ovo je njegov povratak u dresu reprezentacije, a na ovom meču pokao je odličnu igru.

“Srećan sam što sam ovdje. Nažalost nisam mogao da pomognem ekipi u Gruziji ali sada sam tu u Filipinima. Pričali smo dosta o organizaciji ovog turnira u Manili i zaista smo oduševljeni. Naročito ljudima iz Filipinima koji su nam priredili toplu dobrodošlicu. Srećni smo zbog ove dvije pobjede koje su velika stvar za našu državu”, rekao je Ivanović na startu konferencije.

Selektor Boško Radović je na drugom uzastopnom Mundobasketu uspio da dođe na korak od druge faze sa reprezentacijom Crne Gore, a za to je potrebno da još Litvanija opravda ulogu favorita protiv Meksika.

“Čestitam mojoj ekipi. Druga pobjeda na ovom turnira i najbolji učinak u istoriji Crne Gore na drugom Svjetskom prvenstvu. Igrali smo veoma agresivno u prvoj i trećoj četvrtini što je bilo veoma dobro sa naše strane ali smo se uspavlai u drugoj i posljednjoj dionici, a ako želimo da se borimo protiv velikih timova na ovom turniru, kao što je Litvanija već za dva dana moramo da budemo budni tokom čitavog meča. U ovom trenutku je najvažnija pobjeda. Čekamo meč Litvanije i Meksika gdje bi Litvanci u slučaju pobjede donijeli našoj reprezentaciji i matematički drugu rundu Mundobakseta što je veoma velika stvar za našu državu”, rekao je Radović.

Plejmejker naše reprezentacije se nadovezao na riječi selektora Radovića i čestitao ekipi na velikom uspjehu koji je ostvaren ovom pobjedom.

“Dvije velike pobjede na startu šampionata i veliki rezultat za nas. Cijelo ljeto su nam ove stvari stajale iznad glave, rezultat koji još nije zvaničan se nadam da ćemo dobiti potvrdu večeras. Košarkaški ne možemo da budemo prezadovoljni ali sa svakog drugog aspekta smatram da trebamo. Dio smo istorije i postigli smo nešto što je važno za sve nas i što se gradilo godinama. Zadnjih par godina na čelu sa selektorom Radovićem i ostalim članovima stručnog štaba, koji se ne pominju puno u medijima smo napravili veliki uspjeh”, zaključio je Ivanović.

Crnu Goru čeka utakmica protiv Litvanije koja je na programu u utorak od 14 sati i 30 minuta.

Pročitajte i ovo:

Postavi odgovor