SEDEKERSKIS: Pregazili su nas

Reprezentativac Litvanije Tadas Sedekerskis sumirao je utiske nakon eliminacije njegove selekcije u četvrtfinalu Mundobasketa.

Litvanski tim poražen je od Srbije rezultatom 87:68 nakon čega su završili svoj put ka samoj završnici takmičenja.

”Teško je pričati bilo šta sada. Ovo je bila najvažnija utakmica za nas. Do ovog meča imali smo pet pobjeda u nizu, nadigrali smo i SAD. Poštujemo Srbiju, pripremali smo se za ovu utakmicu, ali iskreno ne znam šta se dogodilo danas. Bili su agresivniji, igrali su bolju odbranu i nijesmo mogli da uhvatimo naš ritam. Vidite i rezultat, izgubili smo 20 poena razlike, pregazili su nas.” iskren je bio Sedekerskis.

Govorio je o trijumfu nad SAD, kao i fokusu protiv Srbije.

”Bila je to velika pobjeda, ali došli smo ovdje da osvojimo medalju. To je bio cilj od prvog dana kada smo se okupili. Znali smo ako želimo to da danas moramo pobijediti Srbiju. Utakmica protiv SAD sada ne znači ništa. Samo običan deo istorije.” rekao je on, pa dodao:

”Nemamo nikakve šanse da se borimo za medalju i nijesmo razmišljali o tom trijumfu. Srbija je nevjerovatan tim, znaju kako igrati košarku. Bilo je lako zaboraviti za nas pobjedu protiv SAD, iako to zvuči nevjerovatno navijačima, odgovorno tvrdim da smo brzo zaboravili tu pobjedu.” zaključio je Sedekerskis.