SKARIOLO: Nunjes je budućnost Španije

Selektor Španije Serhio Skariolo prokomentarisao je pobjedu njegovih izabranika nad Brazilom rezultatom 96:78 u drugom kolu Mundobasketa.

Skariolo je govorio šta je bio primarni cilj na meču, a istakao je i da zajedništvo najviše krasi njegov tim.

”Mislim da smo igrali dobro. Rezultat ne predstavjla koliko je bilo teško savladati ih. Dobra su ekipa sjajno organizovana sa puno talenta. Bili smo pod utiskom kako su igrali jako brzo. Imali smo neke loše periode u igri, pogotovo u prvoj i trećoj dionici. Dobro smo reagovali na te sive momente i dobro smo se vratili, dobro smo i šutirali.” započeo je trener Virtusa iz Bologne pa je nastavio:

”Nijesmo možda ekipa sa top imenima, ali smo kohezivna jedinica. Tim koji igra zajedno. Možemo da računamo na doprinos raznih igrača u drugim utakmicama i to se večeras dogodilo. Ako budemo igrali kao tim bićemo dobri, a ako izgubimo taj mentalitet i filozofiju, mučićemo se.”

Morao je po ko zna koji put da nahvali mladog Huana Nunjesa.

”Svi znaju moje mišljenje o Huanu. On je stub našeg tima za budućnost. Neću da budem licemjeran, ali nedostatak Rubija i Brauna su omogućila da on bude glavni plej. Nema sumnje da će on biti vođa narednih 10-12 godina. Pokazuje atribute vođstva i gradi most za nove momke koji igraju u mlađim kategorijama. Želimo da ta velika količina stigne do toga i da uhvate te principe. Želimo da im pokažemo zašto smo posebni u smislu kohezije i zajedništva.” zaključio je Skariolo.

Postavi odgovor