STIV KER: Još nijesmo naučili da pobjeđujemo

Selektor SAD-a Stiv Ker govorio je za medije nakon poraza od Kanade u meču za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Selekcija Amerike završila je nastup na Mundobasketu kao četvrtoplasirana selekcija, nakon poraza od Kanade rezultatom 127:118.

”Svaka čast Kanadi, odigrali su sjajno. Žao mi je mojih momaka, mnogo su rada uložili u ovo, sjajna grupa košarkaša. Bilo je teško danas igrati bez tri igrača koji su veoma važni za tim. Borili smo se, Mikal Bridžis je pogodio nevjerovatnu trojku za produžetak, ali nam je ponestalo snage.” rekao je Stiv Ker i dodao:

”Nijesmo mogli ništa da odbranimo, kada vam tim ubaci 127 poena uz 51 odsto iz igre i 17 trojki, vjerovatno nećete slaviti.”

Selekcija Amerike nije bila šampion svijeta još od 2014. godine.

”Teško je. Timovi u Evropi su veoma dobri. Igraju zajedno dugo vremena i imaju dobre trenere. Veoma je teško i bilo je teško prethodnih godina. Ponosan sam na moje igrače kako su se borili, pogotovo danas bez trojice bitnih saigrača.” prokomentarisao je selektor SAD-a.

Stiv Ker negira tvrdnju da Amerikanci nijesu zainteresovani za Mundobasket.

”Odavno smo prevazišli narativ da SAD nijesu upućene u FIBA košarku, znamo koliko su dobri ovi timovi. Teško je izgraditi kontinuitet sa timom SAD-a, jer nam se sastavi razlikuju iz godine u godinu. Moramo da naučimo kako se pobjeđuje u FIBA košarci, da pogledamo našu istoriju, kada smo pobjeđivali i vidimo koji je bio razlog uspjeha.” objasnio je on.

”Na ovom turniru smo se došli do odličnog položaja, polufinala. Jednostavno nijesmo mogli da zaustavimo napad Njemačke i Kanade i to nas je na kraju koštalo.” dodao je trener Golden Stejt Voriorsa.

Šai Gildžus-Aleksander je pravio probleme američkoj defanzivi. On i Dilon Bruks su zajedno ubacili čak 70 poena.

”Kada smo udvajali Šaija, Bruks je davao trojke, kada nijesmo, pogađao je sa poludistance. Treba pohvaliti obojicu, zaista su bili fenomenalni.” zaključio je Stiv Ker.

Postavi odgovor