VENSAN KOLE: Ovo je noćna mora

Selektor Francuske Vensan Kole analizirao je utakmicu koju su u drugom kolu odigrali protiv Letonije i u kojoj su poraženi poslije preokreta.

Ovim porazom ‘trikolori’ su ostali bez plasmana u drugu rundu Mundobasketa. Letonija je slavila sa 88:86 iako su punih 39. minuta bili u rezultatskom zaostatku.

”Prije svega, čestitam Letoniji. Imali smo prednost skoro cijelu utakmicu, ali oni nikako nijesu odustajali. Nevjerovatno su se borili 40 minuta, čestitam im na zalaganju. Noćna mora za nas. Težak poraz smo doživeli protiv Kanade, očekivali smo reakciju, što smo i vidjeli u prve tri četvrtine.” istakao je Kole.

”To nije bilo dovoljno. Nijesmo imali tu volju kao Letonija, a tok utakmice promijenilo je isključenje koje je zaradio Nando de Kolo.” dodao je Vensan Kole.

Osvrnuo se i na odlučujuće trenutke utakmice.

”Kao što ste mogli da vidite, imali smo prednost od 12 poena. Kada smo ostali bez De Koloa izgubili smo momentum. To nije jedini razlog poraza, ali u lošem ritmu smo odigrali završnicu. Napravili smo nekoliko smiješnih faulova, koje nijesmo trebali da napravimo. Propustili smo preuzimanje u odbrani što je njima dozvolilo ofanzivni skok i priliku da poentiraju.”

”Sve je bilo protiv nas, ali ne radi se o sreći. Nijesmo pokazali dovoljno hemije i energije koje smo pokazivali tokom prethodnih takmičenja.” zaključio je selektor Francuske.

Postavi odgovor