VILBEKIN NIJE ODBIO POZIV: Fenerbahče odgovorio Atamanu

0
1
Vilbekin
Foto: Euroleague

Selektor Turske Ergin Ataman tvrdi da je Vilbekin odbio da igra za reprezentaciju, pa je Fenerbahče odlučio da odgovori iskusnom treneru.

Fenerbahče je stao u odbranu svog igrača, Skotija Vilbekina, na prozivke Ergina Atamana da je odbio više poziva da se priključi nacionalnom timu Turske.

‘Ne možemo ništa da uradimo, ne možemo da natjeramo nikoga, da kažemo ‘dođi da igraš za reprezentaicju’. Prije pet nedjelja smo objavili preliminarni spisak i o tome obavijestili sve klubove. Pokušali smo da dođemo i do igrača, ali ako se igrač ne javlja na telefon, ne možete ništa da uradite. U tom slučaju samo obavestite klub i čekate.” rekao je Ataman.

Nakon njegovih riječi, Fener je objavio zvanično saopštenje u kojem je demantovao te navode.

”Pomno smo pratili situaciju u vezi sa Skotijem Vilbekinom i preduzeli smo određene korake. U početku smo se uzdržali od saopštenja i izjava kako ne bismo bacili sijenku na kljčne utakmice za reprezentaciju Turske. Nažalost, nijesu sve strane pokazale isti nivo osjetljivosti oko te teme. Nedavne izjave su nas natjerale da iznesemo u javnost ove informacije. Naš igrač Skoti Vilbekin je, nažalost, zadobio dvije dugotrajne povrede na istom koljenu tokom prethodne sezone, a kao što je svima poznato, zbog tih povreda je bio van terena oko tri mjeseca, uključujući i plej-of seriju Evrolige.

Iako Vilbekin nije mogao da bude u najboljoj formi, on se zbog lične posvećenosti i želje borio na terenu u plej-ofu domaćeg prvenstva. Čim se završila sezona pratio je program medicinskog tima Fenerbahčea, tim koji je radio na njegovoj snazi, kao i svoje lične timove u Sjedinjenim Državama koji se bave njegovim stanjem tijela. Njegov fokus cijelog ljeta je bio na rehabilitaciji povrijeđenog koljena, angažovanju na vježbama za prevenciju povreda i obezbjeđivanju toga da u novu sezonu uđe sa minimalnim rizikom.

Da pojasnimo, njegovo cijelo ljeto bilo je posvećeno postizanju vrhunske fizičke kondicije za predstojeću sezonu, a ne specifičnim košarkaškim treninzima.

U ovom trenutku, apsolutno nema govora o tome da ne možete doći do njega, da ne odgovara na pozive ili odbija ovaj sveti dres iz proizvoljnih razloga, kako se navodi.

Naš igrač je detaljno objasnio gore pomenuti proces od prvog dana kada su nas kontaktirali administrativni timovi našeg nacionalnog tima i predstavio svoje izvještaje ljudima u reprezentaciji, kako o procesima povreda tokom sezone, tako i o svim detaljima posebnog programa kroz koji prolazi tokom ljeta.

Suprotno tvrdnjama, Vilbekin nije odbio da igra za nacionalni tim. Izrazio je nesposobnost da učestvuje u takmičarskim utakmicama zbog značajne povrede koljena, prve u karijeri. Ponizno je zatražio da bude oslobođen od kvalifikacionih utakmica ovog ljeta. Naš ogranak je dosljedno saopštavao sve aspekte ovog procesa predstavnicima Košarkaške federacije Turske.

Važno je ponoviti da je Vilbekin uvijek pokazivao nepokolebljivu posvećenost kad god je predstavljao Tursku. Nedavni slučaj to pokazuje, kada je u novembru, manje od 24 sata nakon teške utakmice protiv Crvene zvezde Meridianbet u Evroligi, hrabro predstavljao našu zemlju protiv Belgije – 11. novembra 2022. godine u Istanbulu i još jednom 14. novembra 2022. godine u Srbiji.

Naš klub se trudio da ćuti o ovom procesu do poslednjeg trenutka kako ne bi naštetio našoj reprezentaciji sve dok je u njoj.

Naš klub je do sada ćutao o ovom pitanju u cilju zaštite interesa reprezentacije. Očekujemo da će predstavnici saveza nakon utakmice izdati saopštenje povodom ovoga.

Izražavamo žaljenje zbog potrebe da pišemo ovo saopštenje uoči bitnih utakmica za našu reprezentaciju i iskreno želimo mnogo uspjeha turskom timu.” navodi se u saopštenju Fenerbahčea.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име