meč Navijači Evroliga
Foto: Euroleague/Twitter
Ubrzano se približava završni turnir Evrolige, a situacija sa koronavirusom širom Evrope ne jenjava. Zbog toga je na red i došlo pitanje da li će biti navijača na fajnal-foru.

U ovom trenutku dvorane širom Evrope su uglavnom zatvorene. Na početku sezone u Litvaniji i Rusiji je bio pušten ograničen broj gledalaca, ali se sa pogoršanjem situacije od toga odustalo.

Kakva će epidemiloška situacija biti u maju to niko ne zna. Ali da će biti drastično bolja – vjerovatno neće. Ipak, kod prvog čovjeka Evrolige Đordija Bartomeua, nada o prisustvu ograničenog broja gledalaca postoji.

– Još je rano reći da li će gledaocima biti dozvoljen ulaz u dvoranu, ali najvažnija stvar, naša najveća zabrinutost na početku sezone bila je da li ćemo uspjeti da igramo sezonu. Ukoliko bude bilo navijača naravno da ne bi bila puna hala, to je sigurno.

Jasno je, ovogodišnji fajnal-for će biti kao nijedan do sada.

– I dalje vjerujemo da će određeni procenat navijača moći da prisustvuje. Pokušavamo da otkrijemo kako da nadoknadimo to što će ovo biti drugačiji “fajnal-for” u poređenju sa prethodnih 16, 17, koji su bili velika stvar evropske košarke. Narednih nekoliko nedelja ili mjeseci pokušaćemo da smislimo kako ovo da uradimo na najbolji način i kako da turnir približimo navijačima koji ne mogu biti sa nama.

Nada se Bartomeu da će situacija sa koronavirusom od naredne sezone biti bolja i da će navijači normalno moći da se vrate na tribine.

– Neki navijači su se vratili. To je dobar znak. Kako se bliži plej-of, možda će ih biti i više. A sledeće sezone, nadam se da će sve biti normalno. Ovde se ne radi o optimizmu, već o tome da budemo realni. Ne možemo još jednu sezonu da budemo odvojeni od navijača – zaključio je Bartomeu.

Završni turnir Evrolige zakazan je za 28. maj i trajaće do 30. maja u Kelnu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име