NBA
NBA/Twitter
Poznato je da će nova NBA sezona početi 22. decembra, a objavljen je i detaljan plan. Prema programu za 2020/21 sezonu najjače lige na svijetu, biće odigrane 72 utakmice (umjesto dosadašnjih 82) u regularnom dijelu sezone, dok bi plej-of trebalo da se završi do 22. jula.

Sve je usklađeno sa kalendarom Olimpijskih igara koje bi u Tokiju trebalo da počnu u julu sljedeće godine.

Planirano je da svaka NBA franšiza igra tri puta protiv timova iz svoje konferencije – 42 utakmice (14 puta 3). Takođe, svaka ekipa će odigrati i dva meča protiv ekipa iz druge konferencije što je još 30 utakmica. To je ukupno 72. Naravno, u zavisnosti od pandemije COVID-19 biće postepeno određivan i raspored, odnosno termini odigravanja NBA utakmica.

Kao i protekle sezone, u “balonu” će biti organizovan plej-in turnir, namijenjen ekipama od sedmog do desetog mjesta u konferencijama. Sedmoplasirana ekipa će kod kuće igrati protiv osmoplasirane i pobjednik tog duela biće kvalifikovan kao sedmi nosilac. Poraženi iz tog susreta će igrati sa pobjednikom susreta između devetoplasirane i desetoplasirane ekipe, a poraženi tim će biti eliminisan. Pobjednik tog duela ide u plej-of kao osmi nosilac.

Takođe je navedeno da će pauza za “Ol star” vikend biti između 5. i 10. marta, a onda će 11. biti nastavljena liga. Plej-in turnir će trajati od 18. do 21. maja, a plej-of će početi 22. maja. Trajaće, kao što je rečeno do 22. jula.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име