NBA
Meridianbet
Generalni menadžer Atlanta Hoksa – Trevis Šlenk otkrio je jedan do planova NBA lige za narednu sezonu – skraćena sezona, kako bi se izborili sa posledicama odlaganja tekuće sezone.

Tekuća sezona je pekinuta u martu, a plan je da se nastavi krajem jula, dok je kraj planiran za oktobar. Prva utakmica za narednu sezonu trebala bi biti 1.decembra. Planovi se prave u cilju povratka najjače lige na svijetu u normalu, što bi značilo kraj dijela sezone u aprilu a plej-of do sredine jula.

Šlenk je rekao da razgovaraju o tome da naredna sezona bude skraćena, jer ako se igraju utakmice sredinom oktobra, a naredna sezona počinje 1.decembra, to je veoma brzo. Želja je da se drže tradicionalnog kalendara koliko je moguće, ali Šlenk smatra da je to jako teško, i zbog toga vode razgovore o skraćenoj sezoni. Cilj je da se izbjegnu utakmice svakog dana.

22 tima će nastaviti NBA sezonu, dok su Atlanta Hoksi jedan od 8 timova koji nemaju šansu za plej-of, što znači da će biti bez utakmica od marta do novembra.

Timovi će pripreme početi 10 novembra, dok je prva utakmica planirana 20 dana kasnije. Jedan od razloga za skraćenu sezonu su i Olimpijske igre koje su odložene za naredno ljeto.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име